לדלג לתוכן

יחסי מרוקו – ערב הסעודית

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
יחסי מרוקוערב הסעודית
מרוקומרוקו ערב הסעודיתערב הסעודית
מרוקו ערב הסעודית
שטחקילומטר רבוע)
446,550 2,149,690
אוכלוסייה
38,198,626 34,164,966
תמ"ג (במיליוני דולרים)
141,109 1,067,583
תמ"ג לנפש (בדולרים)
3,694 31,248
משטר
מונרכיה חוקתית מונרכיה

יחסי מרוקו–ערב הסעודית הם יחסי החוץ בין מרוקו וערב הסעודית.

סקירה כללית

[עריכת קוד מקור | עריכה]

מרוקו וערב הסעודית נקטו יחד צעדים לריסון ההשפעה האיראנית בעולם הערבי, אם כי מרוקו מחזיקה בגישה מתונה כלפי איראן, ואילו ערב הסעודית עוינת יותר את איראן.

בשנת 2019 מרוקו וערב הסעודית שלחו משלחות להשתתף בוועידת ורשה בפברואר 2019. בוועידה שתי המדינות שוב ייצבו את היחסים ביניהן למצב נורמלי, כששתיהן הוקיעו את איראן יחד.

מעמד סהרה המערבית

[עריכת קוד מקור | עריכה]

ערב הסעודית תמכה בדרך כלל במרוקו במחלוקת על סהרה המערבית ואינה מכירה בלגיטימיות של רפובליקת סהרה הערבית הדמוקרטית באמצעות הליגה הערבית. סעודיה מסייעת גם במימון מספר פרויקטים באזור בתמיכת רשויות מרוקו.

בפברואר 2019 סיימה מרוקו את מעורבותה בהתערבות בהנהגת סעודיה בתימן, כאשר שר החוץ נאסר בוריטה ציין את "ההתפתחויות בשטח" בתימן, "במיוחד בכל הנוגע למצב ההומניטרי". מאוחר יותר שידרה רשת הטלוויזיה הממלכתית הסעודית אל ערבייה סרט תיעודי המאתגר את התביעה המרוקאית כלפי סהרה המערבית. מרוקו הגיבה בהחזרת שגרירה מערב הסעודית.

מלחמת האזרחים בתימן

[עריכת קוד מקור | עריכה]

במהלך מלחמת האזרחים בתימן, מרוקו השתתפה כחלק מהקואליציה האנטי-חות'ית בהנהגת סעודיה, עם 6 מטוסים ו-1,500 חיילים, אולם היא סיימה את השתתפותה בפברואר 2019.

המשבר הדיפלומטי הקטרי

[עריכת קוד מקור | עריכה]

מרוקו נקטה עמדה נייטרלית במשבר הדיפלומטי הקטרי, בתקווה לפתרון טוב יותר שיועיל לקטר ולערב הסעודית, שהשתתפה יחד עם מרוקו במערכה נגד החות'ים. מרוקו אף הציעה לפעול כמתווכת להרגעת המתיחות בין שתי המדינות במפרץ. גם למרוקו היו מתיחויות עם ערב הסעודית במהלך הצעות מונדיאל 2026 כאשר סעודיה הצביעה בעד הצעת קנדהמקסיקוארצות הברית על חשבון הצעתה של מרוקו.

נציגויות דיפלומטיות

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  • מרוקו מחזיקה בסעודיה שגרירות בריאד.
  • סעודיה מחזיקה במרוקו שגרירות ברבאט.